Jolcia Opublikowano 22 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2010 Przepis dostałam od koleżanki i zaraz go wypróbowałam. Rodzince smakowało i mnie też. Składniki -1/2 mięsa mielonego -ok 25 dag szynki konserwowej -sos cygański Knora -ok 35 dag sera żółtego -80 dag pieczarek -przyprawy -jajko,bułka tarta Mięso+jajko+trochę bułki tartej+dowolne przyprawy. Wymieszać i nakładać na plastry szynki ,zwijając w ruloniki. Ruloniki układać w naczyniu. Sos cygański zrobić wg instrukcji na opakowaniu. Pieczarki przesmażyć z cebulką. Ser zetrzeć na tarce jarzynowej ,grubej. Na ruloniki wyłożyć pieczarki,zalać sosem ,posypać serem i zapiekać w piekarniku 50 minut w temp.180 C. Podawałam to danie z bagietkami z czosnkiem zapiekanymi w piekarniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
figiel Opublikowano 23 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2010 Roladki wyglądają pierwszorzędnie !!!!!!!! Dziekuję ,że wstawiłaś tak zachęcające zdjecia :-P Jak będę miala okazję ,to wypróbuję . Pozdrawiam !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andy8 Opublikowano 23 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2010 Jolcia super pomysł myślę że z powodzeniem może to być danie obiadowe :-P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jolcia Opublikowano 23 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2010 Z ilości podanych składników wyszły 2 takie foremki. Musiałam robić na dwa razy bo wszyscy domownicy nie umieli się dostosować do godziny.Polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.