Gość martka90 Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Przymierzam się do zrobienia tortu pokrytego masą marcepanową. Nie mam talentu do pieczenia itd, dlatego postanowiłam zrobić go na gotowych spodach. Chcę przełożyć go kremem do karpatki, takim z delecty do zrobienia w 5 minut. I właśnie mam kilka pytań. Czy jeśli do kremu powkładam owoce np. truskawki, ananasa to nic mu się nie stanie? Czy masa marcepanowa będzie się trzymała na torcie jeśli poprostu ją na nim położę czy też może trzeba ją jakoś podklejać? Czy górny biszkopt smarować kremem czy zostawić goły? Cytuj
marzenab83 Opublikowano 20 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2010 Radzę Ci ,żeby owoce poukładać na masie, którą już wyłożysz na tort i lekko docisnąć. Gwarancja zadowolenia!!!;-) Cały tort przed nałożeniem masy marcepanowej musisz posmarować kremem maślanym, inaczej masa marcepanowa nie będzie się trzymać tortu. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi