Xetnom Opublikowano 18 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2010 Pieczone gołąbki z kapusty włoskiej z dodatkiem kaszy gryczanej, pieczarek i kiełbaski. Składniki: 1 duża główka kapusty włoskiej 50 dag kiełbasy 2 torebki ryżu 1 torebka kaszy gryczanej 30 dag pieczarek 1 duża cebula 1 średni koncentrat pomidorowy sól, pieprz, sos sojowo-grzybowy (ostatnio dodaję go do wszystkiego w czym może dobrze smakować) Sposób przygotowania: Ryż i kaszę gryczana gotujemy na sypko w osobnych garnkach. Liście kapusty sparzamy gorącą wodą i odstawiamy do ostygnięcia. Podsmażamy osobno kiełbasę wraz z cebulą oraz skrojone w kostkę pieczarki. Łączymy wszystkie składniki Doprawiamy solą, pieprzem i sosem sojowo-grzybowym Przygotowujemy naczynie w którym będziemy zapiekać gołąbki. Wykładam je folią aluminiową i liśćmi kapusty które nie zostaną użyte do gołąbków Z każdego liścia odkrawamy zgrubiałą część łodyżki i nakładamy odpowiednią ilość farszu Zapiekamy w temp.1800stopni 40 min Po 40 minutach wyciągamy gołąbki, koncentrat rozrabiamy z niepełną szklanką wody i podlewamy gołąbki, wstawiamy do piekarnika na kolejne 15-20 min [ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE] Tak wyglądają już gotowe gołąbki :grin: [ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE] SMACZNEGO :) Cytuj
andy8 Opublikowano 19 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2010 Bardzo apetyczne-śliczne zdjęcie,witamy na forum Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.