katna Opublikowano 20 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2005 spodziewam sie gosci z francji i podejrzewam ,ze beda do nas wpadac raczej na kolacje. prosze pomozcie mi z przepisami na kolacje na cieplo ! 8) zaznaczam, ze nie dawno przeprowadzilismy sie z mezem i mamy tylko kuchenke bez piekarnika, tak ze wszystkie potrawy pieczone odpadaja. aha, goscie przyjezdzaja na poczatku lipca. pliiiiiiiiiiiis :D Cytuj
uretan Opublikowano 21 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2005 Dla Francuzów na pewno atrakcją będą: pierogi (wszelkie typy), polski żytni chleb na zakwasie (biały), ogórki małosolne (z kiszonymi bym nie ryzykował), wszelkie kluski ziemniaczane (kopytka, pyzy, przecieraki). Oczywiście różne sałatki i surówki, najlepiej z sosem vinegrette. Z mięs wołowina duszona z suszonymi grzybami, sznycle wiedeńskie (panierowane z cielęciny). Zup raczej nie jadają (na pierwsze danie sałatka). Aha, jeszcze polskie kiełbasy - te zwykłe , cienkie, mają zupełnie inny smak niż francuskie i oni je lubią. Z ciast - sernik bez pieczenia (z galaretką i owocami). Pamiętaj, że we Francji obiad jada się w porze naszej kolacji. Więc muszą być dania obiadowe. Cytuj
katna Opublikowano 22 Czerwca 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2005 dzieki za pomysly. sernik na zimno na pewno zrobie a i kielbaski nasze zakupie, bo wiem ze lubia. moze te sznycle sprobuje zrobic- najpierw musze znalez przepis. dzieki. 8) p.s. jakby ktos jeszcze mial pare pomyslow , to czekam Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.