Gość monami Opublikowano 20 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2010 Witam. Jestem tu nowa i na dzień dobry chcę przedstawić Wam zupę mojej babci :) Składniki: Wywar drobiowy lub warzywny ewentualnie kostki rosołowe ( jak kto woli ) Ziemniaki Kalafior Koperek Puszka pomiodorów w kawałkach bez skórki ( można czasem zastąpić koncentratem pomidorowym jednakże pierwsza propozycja wydaje mi się lepsza) Duuuuużo śmietany :) Gotuję normalną zupę kalafiorową. Razem z ziemniakami wrzucam różyczki świeżego kalafiora ( jeżeli robicie z mrożonego wrzucacie go jak ziemniaki są już ugotowane ). Do tego dodaję 2 kopiaste łyżki posiekanego koperku i całą puszkę pomidorów bez skórki. Zupę zagęszczam odrobiną wody z mąką i zabielam śmietaną. Zupa najlepsza jest na następny dzień, bo dopiero wtedy smak pomidorów i kalafiora ładnie się zgra :P Pozdrawiam i życzę smacznego :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.