marzena13 Opublikowano 22 Czerwca 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2005 ok. 1 kg filetów rybnych papryka czerwona (lub inny kolor) 1 duże jabłko 2 cebule kostka rosołowa 3/4 szkl. śmietany 18% olej przyprawy 1/4 szkl.gorącej wody mąka Filety myjemy, przyprawiamy solą, pieprzem,przyprawą do ryb, obtaczamy w mące i smażymy z obu stron- nie za długo by się za bardzo nie przyrumieniły. Jabłko obieramy i kroimy w plastry, paprykę w paseczki i cebulę w paseczki. W żaroodpornym naczyniu układamy kolejno: ryba-cebula-jabłko-papryka-ryba-cebula-jabłko- itd...do wykorzystania składników. Kostkę rosołową zalewamy gorącą wodą, mieszamy by się dokładnie rozpuściła dodajemy śmietanę i tym zalewamy rybę. Naczynie włożyć do nagrzanego piekarnika i piec ok.30-40 min. SMACZNEGO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.