Skocz do zawartości

Ryba W Jarzynach


marzena13

Rekomendowane odpowiedzi

ok. 1 kg filetów rybnych papryka czerwona (lub inny kolor) 1 duże jabłko 2 cebule kostka rosołowa 3/4 szkl. śmietany 18% olej przyprawy 1/4 szkl.gorącej wody mąka Filety myjemy, przyprawiamy solą, pieprzem,przyprawą do ryb, obtaczamy w mące i smażymy z obu stron- nie za długo by się za bardzo nie przyrumieniły. Jabłko obieramy i kroimy w plastry, paprykę w paseczki i cebulę w paseczki. W żaroodpornym naczyniu układamy kolejno: ryba-cebula-jabłko-papryka-ryba-cebula-jabłko- itd...do wykorzystania składników. Kostkę rosołową zalewamy gorącą wodą, mieszamy by się dokładnie rozpuściła dodajemy śmietanę i tym zalewamy rybę. Naczynie włożyć do nagrzanego piekarnika i piec ok.30-40 min. SMACZNEGO

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.