Skocz do zawartości

marzena13

Smakowicze
  • Postów

    13
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o użytkowniku

  • Lokalizacja
    małopolskie

Osiągnięcia marzena13

Żółtodziób

Żółtodziób (2/14)

  • Pierwszy post
  • Współtwórca
  • core_badges_ Unikat
  • core_badges_ Unikat

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. jeśli jest taki dobry - to ja poprosze zdjęcie , najlepiej w przekroju; z góry dzięki
  2. Proponuje : zróbcie placki odwrotnie, czyli w odwrotnej kolejności! Najpierw ubic piane, dolać mleko, starte ziemniaki, mąka, żółtka, cebula, czosnek i przyprawy jak kto lubi. Placki są pulchne a ciasto nie ciemnieje. Polecam, to wyczytałam w poradach Ojca Grande. smacznego
  3. poszło jak ciepłe bułeczki..........jest P Y S Z N Y, wszyscy prosza o przepis!!! dzięki i pozdrawiam
  4. Przepis bardzo oryginalny i ciekawy. Z pewną nieśmiałością .....ale upiekłam go i powiem Wam, że w trakcie pracy coraz bardziej sie do niego przekonywałam...a jaki efekt ? napisze później bo jeszcze go nie próbowałam, ale wygląda...smakowicie! http://www.smaczny.pl/forum//public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/icon_exclaim.gif
  5. marzena13

    Rolada serowa

    czy możesz dokładnie wytłumaczyć jak ugotować ten ser? tzn co: cały kawałek sera wrzucić do garnka z wodą iugotować czy po prostu rozpuścić go? a co z tym masłem? prosze o dokłady sposób wykonania! ;)
  6. to jest już moja słodka tajemnica http://www.smaczny.pl/forum//public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/icon_exclaim.gif ale powiem ci ma to coś....
  7. dzięki za informacje http://www.smaczny.pl/forum//public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/icon_exclaim.gif a swoją drogą to wiesz chyba, że człowiek uczy się przez całe życie ps. to już będziesz wiedział co to ten rogalik?? a ja co to mątewka czy firlejek - nawet te nazwy śmieszne 8)
  8. a na przyszłość - to jak te narzędzia do trzepania jajek się nazywają 8) :D
  9. łyżeczką też można trzepać !! a nawet wieloma innymi rzeczami !.....??? 8)
  10. ha! nie użyłam zwrotu"rogalik do trzepania" proszę czytać uważnie 8)
  11. wybaczam niewiedzącemu! tylko nie mogę się doczytać gdzie użyłam zwrotu zwrotu "rogalik do trzepania" - cóż to jest 8)
  12. To danie można zrobić bardzo szybko: ugotowane ziemniaki - mogą być z poprzedniego dnia z obiadu 2 jajka ser zółty sól, pieprz. wegeta masło Ziemniaki pokroić w talarki i ułożyć na rozgrzanym maśle na patelni - dość gęsto całe dno patelni. Jajka roztrzepać rogalikiem dodać przyprawy i zlać ziemniaki na wierzch zetrzec na tarce żółty ser. Smacznego Wedle uznania można dodać zioła, pokrojoną wedlinę, paprykę, pomidor co kto lubi, podawać polane keczupem.
  13. ok. 1 kg filetów rybnych papryka czerwona (lub inny kolor) 1 duże jabłko 2 cebule kostka rosołowa 3/4 szkl. śmietany 18% olej przyprawy 1/4 szkl.gorącej wody mąka Filety myjemy, przyprawiamy solą, pieprzem,przyprawą do ryb, obtaczamy w mące i smażymy z obu stron- nie za długo by się za bardzo nie przyrumieniły. Jabłko obieramy i kroimy w plastry, paprykę w paseczki i cebulę w paseczki. W żaroodpornym naczyniu układamy kolejno: ryba-cebula-jabłko-papryka-ryba-cebula-jabłko- itd...do wykorzystania składników. Kostkę rosołową zalewamy gorącą wodą, mieszamy by się dokładnie rozpuściła dodajemy śmietanę i tym zalewamy rybę. Naczynie włożyć do nagrzanego piekarnika i piec ok.30-40 min. SMACZNEGO
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.