Skocz do zawartości
wiola344

Śliwkowiec Budyniowy Z Pianą

Rekomendowane odpowiedzi

Skladniki :  0,6 kg mąki          -  0,5 kost. margaryny          - 3/4 szkl. cukru pudru           -  4 żółtka          -  szczypta soli          -  2 łyżki śmietany gęstej          -  1 łyżeczka proszku do pieczenia          - ok 12 szt. dużych śliwek          - 2 budynie wiśniowe          - 1 l mleka Wykonanie :  wszystkie składniki dobrze zagnieść , podzielic na trzy części ale nie róne - najpier dzielimy calość na pół potem druga połówke też  lecz jedna część ma być większa, włóżyć do lodówki na jakieś 3 godz. aby dobrze się schłodziło, potem na blaszke  o wym. 25/31 wyłożyć papierem i zetrzeć tą największa część, podpiec ją ok. 10 min w temperaturze ok 160 - 170 C, następnie na to wyłożyć połówki śliwek częścią od pestki do góry  zalać gorącym ugotowanym budyniem , na to zetrzeć kolejną część ciasta  tą wiekszą i wstawić do ponownego pieczenia,piec ok 20 min, następnie ubić piane na sztywno dodać 2 łyżki cukru i jeszcze ubijać aż cukier się rozpusci ,wyłożyć piane na ciasto i zetrzeć ostatnią najmniejsza część ciasta i zapiec do zrumienienia piany ok 15 min.   ŻYCZE SMACZNEGO !!!   post-4684-003655300 1284819205_thumb.jpg  post-4684-017495200 1284819142_thumb.jpg post-4684-016039000 1284819259_thumb.jpg        

  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.