Skocz do zawartości

Sernik Na Biszkopcie


Rekomendowane odpowiedzi

Upiec dwa biszkopty z dowolnego przepisu.Ciasto na dużą blaszkę. MASA -1 kg sera waniliowego w wiaderku -2 śnieżki -2 galaretki cytrynowe -1/2 litra zimnej kremówki -3 łyżki cukru pudru Galaretki rozpuścić w 1/2 litra wody. Kremówkę ubić z cukrem na sztywno. Do sera wsypać śnieżki i rozprowadzić robotem. Dodać tężejące galaretki i rozmieszać robotem. Dodać ubitą śmietanę i wymieszać łyżką. Do formy włożyć biszkopt.Na biszkopt wyłożyć 3/4 masy, przykryć drugim biszkoptem.Wyłożyć resztę masy. Schłodzić chwilę w lodówce. Następnie na masę wyłożyć słoiczek dzemu brzoskwiniowego i posypać kruszonką. KRUSZONKA -7 dag kokosu -2 łyżki cukru -2 łyżki masła Przesmażyć na złoty kolor i ostudzić. Będzie twarde. Rozkruszyć i posypać na ciasto. Ciasto jest bardzo smaczne i delikatne. Załączam zdjęcie.

post-2826-069961200 1285427071_thumb.jpg

post-2826-078719500 1285427106_thumb.jpg

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
  • 6 miesięcy później...

Witaj Jolu :oops:

Upiekłam sernik z Twojego przepisu, wszedł rewelacyjny. Kroiłam go dopiero po 24 godzinach, nic się nie rozchodziło przy krojeniu, jest miękki, puszysty i delikatny w smaku :razz:

post-8-015455300 1302873610_thumb.jpg post-8-051030100 1302873624_thumb.jpg post-8-001091300 1302873636_thumb.jpg

Ja upiekłam dwa biszkopty z 4 jajek z przepisu Iny i wyszły mi bardzo wysokie, więc wykorzystałam tylko jeden biszkopt i przekroiłam go na pół, a z drugiego biszkoptu zrobiłam inne ciasto :grin:

Zapomniałam posmarować dżemem brzoskwiniowym kremu... a przypomniało mi się to, jak zaglądam do spiżarki po coś, patrzę a tu sobie stoi i czeka dżem brzoskwiniowy :oops: a ciasta już nie było, goście nic nie zauważyli, bo nawet nie wiedzieli, że miał tam być :)

Także z dżemem czy bez sernik pierwsza klasa :) Gorąco polecam na Święta Wielkanocne :)

Dzięki Ci Jolu za ten przepis i serdecznie pozdrawiam :D

Korzystając z okazji życzę zdrowych, smacznych i wesołych Świąt Wielkanocnych :-D

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić obrazków. Dodaj lub załącz obrazki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.