Skocz do zawartości

Chałwowiec


Gość AniaD

Rekomendowane odpowiedzi

biszkopt : 4 jajka. szklanka cukru,5 łyzek maki pszennej,1 łyzka kakao. 1 łyżka mąki kartoflanej, 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia.Żółtka oddzielic od białek . ubić białka na sztywno , dodawac powoli cukier ciagle ubijajac,nastepnie dodac żółtka , wymieszac .Dodac makę wymieszana z kakao i proszkiem do pieczenia. delikatnie wymieszac . wstawic do piekarnika temp.170 .piec około 30 min. Masa: 1/2 l mleka , 1 budyń waniliowyz cukrem, 1 łyzka maki pszennej.1 kostka margaryny ''kasia'', aromat arrakowy.Mleko zagotowac , dodac budyń wymieszany z maką .zagotowac. Wystudzić.Margarynę zmiksowac , powoli , po łyzce dodawać zimą masę budyniową , dodac aromat /lub alkohol/.Nałozyć równomiernie na biszkopt. Na masę potrzeć 2 chałwy /np.sezamowa/Całość polać polewą /1 łyzka wody, 1 łyzka kakao,3 łyzki cukru,2 łyzki margaryny - zagotować/.Smacznego 8)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.