Gość sloniu_21 Opublikowano 6 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2010 Pierwszy raz witam forumowiczów i proszę o pomoc. Robię gulasz, klopsiki w sosie lub sos pomidorowy do gołąbków. Pod koniec gotowania robię zaklepkę z mąki pszennej i zimnej wody, dodaję do gorącego sosu i chwilę gotuję. Sos jest gęsty i aksamitny. Na drugi dzień odgrzewam sos i jest on rzadki jak zupa - obojętnie jak byłby on gęsty bezpośrednio po przygotowaniu. Co się dzieje przez noc z dzień wcześniej dodaną mąką? Dlaczego sos robi się rzadki i jak temu zaradzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.