kristow Opublikowano 7 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2011 Kostkę sera żółtego o grubości 2,5 cm oraz wymiarach 4X5cm (tak mniej wiecej, nie przejmujcie sie tu za bardzo rozmiarem) panierujemy podwujnie . Panierka musi być mocno zbita aby żaden fragment sera nie wystawał. Najlepiej w tym przypadku uzyć sera gouda, poniewaz bedzie się przylemnie ciagnął po przyżadzaniu. Opanierowany ser smażymy w głębokim tłuszczu na wolnym ogniu. Pilnujemy aby ser nam przypadkiem nie wypłyną, bo takie sytuacje też sie zdażaja:) Brązowa panierka to znak że danie jest już gotowe. Do "Czeskiego przysmaku" niezbędny jest sos złożony z cebuli i ogórka konserowanego pokrojonego w kostke wymieszanego z majonezem. Polecam Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.