Skocz do zawartości

Faszerowane Filety Z Kurczaka


Elzbieta74
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

  • 4 pojedyncze piersi z kurczaka
  • 15 dag. wątróbki cielęcej lub drobiowej
  • 10 dag. chudej wieprzowiny
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • pół czerstwej bułki
  • 1 jajko
  • tarta bułka,mąka pszenna,olej
  • przyprawa do kurczaka
Namoczyć bułkę,odcisnąć,zemleć z wątróbką i wieprzowiną,wymieszać z posiekaną natka pietruszki i jajkiem,zagęścić tarta bułką,dodać przyprawę do kurczaka.Filety umyć,osuszyć,naciąć głęboka kieszeń,oprószyć przyprawą do kurczaka,odstawić,osuszyć serwetką,napełnić farszem,zszyć,obtoczyć w mące,obrumienić na oleju,ułożyć na blasze,piec 20 minut w temperaturze 220 stopni C.

RADA:jeśli po upieczeniu mięso ścisło owiniemy w folię aluminiową i pozostawimy,aby wystygło,zachowa świeżość.

anuluj

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

 Udostępnij

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.