PrzepisyChinskiePL Opublikowano 8 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2011 Bardzo Smaczny Przepis <a href="http://www.przepisychinskie.pl/pl/i/Kuchnia-Chinska/25">Kuchni Chińkiej</a> SKŁADNIKI: 2 zielone papryki, pokrojone w cienkie paski 360 g schabu, pokrojonego w cienkie paski ? szklanki bulionu drobiowego (125 ml) 1 ząbek czosnku, drobno posiekany 1 łyżeczka białego octu winnego 2 łyżki oleju roślinnego 1 łyżka sosu hoisin 2 łyżeczki mąki kukurydzianej Sól i czarny pieprz dla smaku SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: 1. W woku rozgrzewamy 2 łyżki oleju roślinnego, wrzucamy 360 g schabu, 2 zielone papryki oraz jeden ząbek czosnku. Całość smażymy mieszając. 2. Po 2 minutach smażenia, dolewamy ? szklanki bulionu drobiowego (125 ml) , 1 łyżeczkę białego octu winnego oraz 1 łyżkę sosu hoisin. Całość smażymy mieszając, około minutę. 3. Po minucie smażenia, przyprawiamy solą oraz czarnym pieprzem dla smaku. Dodajemy stopniowo mąkę kukurydzianą, cały czas mieszając. Gdy sos troszkę zgęstnieje, danie jest gotowe i możemy podawać na talerze. Znajdź ten przepis również na youtube życzę Smacznego ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.