Skocz do zawartości

Wieprzowina Z Zieloną Papryką


PrzepisyChinskiePL

Rekomendowane odpowiedzi

Bardzo Smaczny Przepis <a href="http://www.przepisychinskie.pl/pl/i/Kuchnia-Chinska/25">Kuchni Chińkiej</a>

SKŁADNIKI:

2 zielone papryki, pokrojone w cienkie paski

360 g schabu, pokrojonego w cienkie paski

? szklanki bulionu drobiowego (125 ml)

1 ząbek czosnku, drobno posiekany

1 łyżeczka białego octu winnego

2 łyżki oleju roślinnego

1 łyżka sosu hoisin

2 łyżeczki mąki kukurydzianej

Sól i czarny pieprz dla smaku

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

1. W woku rozgrzewamy 2 łyżki oleju roślinnego, wrzucamy 360 g schabu, 2 zielone papryki oraz jeden ząbek czosnku. Całość smażymy mieszając.

2. Po 2 minutach smażenia, dolewamy ? szklanki bulionu drobiowego (125 ml) , 1 łyżeczkę białego octu winnego oraz 1 łyżkę sosu hoisin. Całość smażymy mieszając, około minutę.

3. Po minucie smażenia, przyprawiamy solą oraz czarnym pieprzem dla smaku. Dodajemy stopniowo mąkę kukurydzianą, cały czas mieszając. Gdy sos troszkę zgęstnieje, danie jest gotowe i możemy podawać na talerze. Znajdź ten przepis również na youtube

post-23039-041492300 1297154649_thumb.jp

życzę Smacznego !

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.