PrzepisyChinskiePL Opublikowano 8 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2011 SKŁADNIKI: 5 szklanek zimnej wody ( 1250 ml) 2 łyżki dashi w proszku 1 ? łyżki jasnego sosu sojowego 4 szklanki ugotowanego ryżu Shinode 150 g chudej wołowiny, pokrojonej w cienkie paski 1 łyżka białego sezamu 1 cebula dymka, drobno posiekana 1 łyżka wasabi SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: 1. Do średniego rondla wlewamy 5 szklanek zimnej wody, wsypujemy 2 łyżki dashi oraz 1 ? łyżki jasnego sosu sojowego, całość mieszamy, na wolnym ogniu doprowadzamy do wrzenia. 2. Do miski nakładamy ugotowany,gorący ryż shinode. Na ryżu układamy cienko pokrojone plasterki wołowiny, posypujemy białym sezamem oraz zieloną cebulką. Całość delikatnie zalewamy bulionem rybnym. Gotową zupę podajemy z pastą wasabi w osobnym naczyniu. Przepis Ten Dostępny jest również na Życzę Smacznego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.