wrotka_online Opublikowano 6 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2011 (edytowane) 60 dag piersi z kurczaka 2 duże ząbki czosnku 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki białego pieprzu 1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki mąka oliwa 2 cebule 1 szklanka esencjonalnego rosołu 6 pieczarek Mięso kroimy w średniej wielkości kostkę, opruszamy przez sito mąką wymieszaną z przyprawami, odstawiamy na kilka minut w chłodne miejsce. Na rozgrzany tłuszcz wrzucamy rozkrojone ząbki czosnku, gdy zbrunatnieją, odkładamy je, a na tłuszcz kładziemy mięso, cały czas mieszając, rumienimy ze wszystkich stron. Kawałeczki kurczaka przekładamy do rondla z grubym dnem, a na pozostałym ze smażenia tłuszczu podsmażamy, uważając, by się nie zarumieniły, pokrojone w piórka cebule i rozdrobnione pieczarki. Całość przekładamy na mięso, na patelnię z pozostałym ze smażenia tłuszczem, wlewamy rosół i sały czas mieszając zagotowujemy. Zalewamy składniki gulaszu, stawiamy rondel na średnim ogniu, dusimy pod przykryciem do miękkości. Doprawiamy do smaku. [LINK NIEAKTUALNY] Edytowane 6 Marca 2011 przez wrotka_online Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.