Skocz do zawartości
Forum Kulinarne Smaczny.pl
Kataszynka

Biały Ser Z Pastą Kawiarową

Rekomendowane odpowiedzi

Witam kucharze i kucharki. Oto mój przepis: Biały (twaróg tłusty) ser kroimy z jednocentymetrowe plastry, smarujemy majonezem (najlepszy WINIARY), a następnie polewamy oliwą wymieszaną ze zmielonym czosnkiem i bazylią suszoną (+sól gruboziarnista i czarny pieprz do smaku) Następnie nakładamy pastę kawiorową wymieszaną z przecierem pomidorowym (proporcja 4:1), kroimy twaróg na małe kawałki, i jako całość na dużym talerzu przyozdabiamy liśćmi pietruszki i dużymi zielonymi oliwkami. Smacznego!

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Zapowiada się na niezły smakołyk, tym bardziej że twaróg zawsze jest mile widziany :) jak się przynajmniej człowiek stara dbać o linię. Ostatnio miałam okazję wypróbować w ramach testów konsumenckich twarożek Hochland z dużymi kawałkami warzyw ( papryka, rzodkiewka, szczypiorek i ogórek ) i dla mnie to przede wszystkim duża wygoda do pracy , biorę sobie jedno opakowanie i jakieś pieczywko ciemne i już !!!

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.