Gość matrosbum Opublikowano 12 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2005 Witam. Jestem tu nowy mam nadzieje że pomożecie mi!8),a więc nigdy sam nie robiłem hamburgera:),i posiadam tylko piekarnik z grilem od góry,czy da się zrobić hamburgera w takim piecku i jak?.Mógłby ktoś napisać mi jak co pokolei się robi,piecze itd.Aha bhamburger obowiązkowo musi mieć ser:) Cytuj
uretan Opublikowano 13 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2005 Jeśli masz tylko górne ogrzewanie to tak: mieloną wołowinę doprawiasz solą, pieprzem, zgniecionym czosnkiem. Dodajesz kawałek suchej buły namoczonej w mleku i odciśniętej, formujesz cienkie (3 - 4 mm) ale szeroko rozklepane placki i obsmażasz lekko na patelni z obydwu stron (skurczą się i zgrubieją). Nagrzewasz piekarnik, bułę dzielisz na połówki, jedną połówkę leciutko zwilżasz masłem a na drugą kładziesz kotlecik a na niego plaster sera łatwotopliwego (z naszych bardzo dobry jest tylżycki). Obydwie połówki buły układasz pod grzejnikiem i trzymasz do zupełnego stopienia sera. Wyjmujesz, kładziesz na ser dowolną sałatkę, składasz połówki i ... Smacznego. 8) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.