codogara Opublikowano 25 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2011 Zapraszam do wypróbowania pysznego i prostego dania. Składniki: Ryba: * dwie duże płocie (polecam karmazyny) * pół szklanki mąki pszennej * pół szklanki bułki tartej * sól, pieprz * olej, masło Mus szparagowy: * 5 szparagów * masło * gałka muszkatołowa * śmietana 18% kwaśna * 2 ząbki czosnku * sól, pieprz * szczypiorek Przygotowanie: Obraną z łusek rybę solimy i pieprzymy ze wszystkich stron i wewnątrz. Odstawiamy na minimum 30 min. Następnie obtaczamy ją w wymieszanej mące z bułką tartą. Smażymy ok. 10 min na złoty kolor na rozgrzanym tłuszczu: 2 łyżki oleju + 1 łyżka masła. Szparagi obieramy i gotujemy w lekko posolonej i posłodzonej wodzie przez ok. 5 min. Następnie w rondelku na maśle podsmażamy posiekane ząbki czosnku. Na to wędrują szparagi. Wszystko krótko dusimy i doprawiamy solą, pieprzem oraz gałką. Zdejmujemy z ognia, dorzucamy garść szczypiorku oraz dwie łyżki kwaśnej śmietany, po czym wszystko blendujemy. Mus świetnie komponuje się ze smażoną rybą. Smacznego Pozdrawiam i zapraszam na mojego bloga https://www.codogara.pl oraz na facebooka: https://www.facebook.com/Codogara Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.