Kingowa Opublikowano 30 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2011 Mam dwie ręce w kuchni.. kupilam biszkopt itd. podobno trzeba go nasączyć ale ja nie wiem czym, jak, jaka iloscia.. nic ;p pomocy :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
basga Opublikowano 30 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2011 Najlepiej zrobić mieszankę mocnej herbaty z cytryną i np.alkoholem,albo kawą rozpuszczalną czy jakimś sokiem-zależy jaką masą będziesz go przekładać.Polewaj łyżką biszkopt na całej powierzchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Basia K Opublikowano 30 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2011 Dokładnie tym,co napisała Basqa,jednak ja to robię płaskim kuchennym pędzelkiem,bo obawiam się przelania łyżką. Taki już jestem "cykor" :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorota Opublikowano 30 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2011 Ja też robię tak samo jak Basga :) A dodatkowo robię też taki poncz np. 1/3 szklanki przegotowanej ostudzonej wody + kilka kropli aromatu do ciast np. rumowego, arakowego, pomarańczowego, migdałowego lub śmietankowego. Biszkopty pod tort nasączam czasami samym alkoholem :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.