justhi Opublikowano 5 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2011 4 kg śliwek węgierek 1 kg cukru żelującego (robiłam je po raz pierwszy i dałam taki cukier, ale w przyszłości dam zwykły cukier, bo wyszły b.gęste) 10 dag czekolady deserowej 10 dag ciemnego kakao Śliwki umyj, wypestkuj. Wrzuć do rondla, smaż na małym ogniu. Gdy powidła zgęstnieją, wsyp cukier żelujący, kakao. Mieszając zagotuj. Dodaj połamaną na kawałki czekoladę, mieszaj do momentu, aż się rozpuści. Powidła przełóż do słoiczków, szczelnie zakręć. Ułóż w garnku z wodą. Pasteryzuj 5 minut. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.