ali Opublikowano 24 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2005 1 kg zielonego groszku Zalewa: 3 szklanki wody 2 dkg soli 1 dkg cukru 0,5 dkg kwasku cytrynowego Groszek obgotować 3-5 min. odcedzić. Składniki zalewy zagotować. Gorący groszek włożyć do słoików, zalać gorącą zalewą , wstawić do wody o temp. odpowiedniej do temp. słoików. Pasteryzować w temp. 95 st. C przez 80-100 min. Po 48 godz. pasteryzację powtórzyć w tej samej temp. przez 30-35 min. Cytuj
Kubasie Opublikowano 6 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2006 Bardzo często robie marchewke z groszkiem konserwowym.Kiedys sie zastanawiałam czy domowym sposobem moge zrobić taki groszek i widac ze tak. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.