apsik Opublikowano 14 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2011 Upiec biszkopt na 6 jajach i przekroić. Masa serowa. 1 kg sera mielonego 5 jaj 1 szklanka cukru pudru 1/2 margaryny 2 łyżki mąki ziemniaczanej cukier waniliowy Utrzeć margarynę z cukrem i żółtkami ,dodając ser ,mąkę i na końcu ubitą pianę. Polewa dać do garnka po 5 łyżek margaryny,cukru,i kwaśnej śmietany oraz 2 łyżki kakao-to wszystko zagotować i ostudzić. Jedną częśc biszkopta umieścić w formie i polać polewą lejąc cieniutkim strumieniem w esy -floresy,na to dać połowę sera,znowu biszkopt ,polać go polewą tak samo i dać resztę sera. Ciasto wstawić do piekarnika na około 30 minut -180 stopni. Można zostawić troszkę polewy i popisać sernik po upieczeniu -jest bardzo smaczny . NIE MOGĘ WSTAWIĆ FOTKI ,ALE BĘDĘ PRÓBOWAŁA....pOZDRAWIAM. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaliope Opublikowano 16 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2011 Cudowny!!! :) Eluniu, uwielbiam serniki, muszę go koniecznie wypróbować, tym bardziej, że zaciekawiła mnie ta polewa między warstwami biszkopta i masą serową. Mam tylko pytanie: czy kwaśna śmietana do tej polewy ma być gęsta czy to bez różnicy? Dziękuję za podzielenie się przepisem i serdecznie Cię pozdrawiam!!! Dobrego dnia Eluś! :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorota Opublikowano 16 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2011 Bardzo apetyczny sernik Elu! Będę musiała się na niego skusić :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apsik Opublikowano 16 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2011 Ten serniczek ja osobiście bardzo lubię ...jest lekki i ma taki czekoladowo-serowy smak. Jeżeli chodzi Kingo o śmietanę to daję albo 12 albo 18-ale ona zazwyczaj jest gęsta. Mam nadzieję ,że będzie smakować-proponuję go na święta-biszkopt zawsze można upiec wcześniej -nawet dwa dni a ser przegotować póżniej i zapiec-a to tylko trwa chwilkę. :biggrin: Ja upiekłam go pierwszy raz właśnie rok temu na święta i został w mojej rodzince. Pozdrawiam.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaliope Opublikowano 16 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2011 Elu dzięki za odpowiedź :) No coraz bardziej mnie ten przepis intryguje - nigdy wcześniej nie spotkałam się z tym, żeby raz upieczony biszkopt wkładać ponownie do piekarnika i zapiekać. Jestem niezmiernie ciekawa tego smaku, bo polewa na pewno też robi swoje ;) Myślę, że na niedzielę go upiekę i podzielę się wrażeniami :) Pozdrawiam cieplutko! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaliope Opublikowano 19 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2011 Elu serniczek upieczony :) Zrobiłam go w dużej tortownicy i już 3/4 zjedzone. Jest REWELACYJNY! Ja uwielbiam serniki w każdej wersji, ten już zaliczyłam do swoich ulubionych. Rodzince także baardzo przypadł do gustu, bo wygląda jak tort :) No i za tydzień mam upiec taki sam :) Jeszcze raz dziękuję za przepis, pozdrawiam słodko! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apsik Opublikowano 21 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2011 Kingo super miałaś pomysł na torcik i jak ŁADNIE wygląda. Ogromnie mi miło ,że smakował TOBIE I RODZINCE. Pozdrawiam cieplutko bo u mnie za oknem jakoś tak biało się zrobiło.....brrrrrrrrrrrrr :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jachu Opublikowano 1 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2011 A tutaj w wydaniu męskim :biggrin: Niestety receptura na biszkopt coś się nie sprawdziła i nie mam pojęcia dlaczego :blink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apsik Opublikowano 1 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2011 Według mnie wygląda bardzo ładnie...a z biszkoptami to jest różnie potrafią płatać nam figle i nie wychodzą kiedy najbardziej tego chcemy. :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaliope Opublikowano 1 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2011 Jachu Twoje ciasto ładnie się prezentuje - najważniejsze, żeby smakowało ;) A jeśli obawiasz się pioeczenia biszkopta, to pamiętam, że kiedyś tu na smacznym widziałam przepis na "oszukany biszkopt" i nawet go nie raz piekłam.. jest bardziej "bezpieczny" niż tradycyjny, bo ładnie rośnie i nie opada. Też można go przekroić i przełożyć masą, smakuje podobnie do biszkopta, ale jest na oleju chyba, już dokładnie nie pamiętam. Warto poszukać :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jachu Opublikowano 2 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2011 Dziękuję za informację o przepisie na pewno go poszukam. Sernik nie tylko ładnie wygląda na stole, ale również smakuje mi dużo lepiej niż tradycyjny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ina12 Opublikowano 2 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2011 Jasiu mnie się też bardzo podoba sernik przez Ciebie wykonany, a jeszcze bardziej jak się fotkę powiększy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorota Opublikowano 2 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2011 Kaliope i Jachu, Wasze sernik są na 6 :D Bardzo apetycznie wyglądają, gratuluję :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ina12 Opublikowano 2 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2011 Ale mi się to zdarzyło niespodziewanie, przepraszam za roztargnienie. Oglądałam Wasze serniki nie jeden raz które wytwornie wyglądają, a ja nie dodałam w kolejności opinii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.