apsik Opublikowano 14 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2011 1 1/2 szkl mleka 1 1/2 szkl cukru 1/2 margaryny 1 przyprawa do piernika około 3 łyżek kawy inki Wszystko wymieszać,zagotować i wystudzić. Następnie dodać 2 roztrzepane jaja . Wymieszać w misce.....2 1/2 szkl mąki,1 1/2 łyżeczki sodki i 2 łyżki kakao....dodać to do masy piernikowej i wyrobić dobrze mikserem .Przełożyć do formy i piec w temp 170 stopni około 50 min-sprawdzić patyczkiem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorunia Opublikowano 14 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2011 Witaj Elu :) Jakie wymiary powinna mieć forma do tego piernika?Mam chęć go upiec i stąd to pytanie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apsik Opublikowano 15 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2011 Witaj po długiej przerwie...miło tu znowu być...jeżeli chodzi o blaszkę to piekłam keksówce.Takie jak te na zdjęciu to były dwie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.