Skocz do zawartości

Gęsi Pipek


AnnaK

Rekomendowane odpowiedzi

Śmieszna nazwa smacznej żydowskiej potrawy. 1 kg gęsich żołądków 1/2 kg cebuli 1 główka czosnku 3 łyżki oleju 1 łyżeczka curry sól, pieprz Żołądki oczyścić, umyć, włożyć do miski i sparzyć wrzącą wodą, odsączyć i znów sparzyć (łącznie należy to zrobić 4 razy). Do rondla wlać olej. Do gorącego wrzucić drobno posiekaną cebulę i zmiażdżony czosnek - zeszklić. Smażyć 5 minut, następnie dodać dokładnie odsączone żołądki, doprawić, wlać 1/2 szklanki wody i dusić pod przykryciem półtorej godziny uzupełniając wyparowaną wodę. Następnie wstawić rondel do gorącego piekarnika i zapiekać 15 min pod przykryciem i 15 minut odkryte. Podawać z ziemniakami, plackami kartoflanymi lub z chlebem.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.