Skocz do zawartości
Forum Kulinarne Smaczny.pl
AnnaK

Biszkopt Na Tort

Rekomendowane odpowiedzi

Przepis jest na małą tortownicę. 4 jajka 1 szklanka cukru 1 budyń śmietankowy (na 0,5 l mleka) 3/4 szklanki mąki 1 płaska łyżka proszku do pieczenia (łyżka stołowa) 2 łyżki octu Białka ubić z cukrem na sztywną pianę. W wysokim kubku rozkłócić żółtka. dodać do nich proszek i ocet. Mieszać do uzyskania jednolitego koloru (dość szybko ponieważ masa szybko rośnie). Połączyć z białkami, następnie dodać mąkę z budyniem i wymieszać. Wlać do natłuszczonej i wysypanej bułką tortownicy. Wstawić do gorącego piekarnika i piec 30-40 min. w 170 st.C. Po upieczeniu smak octu nie jest wyczuwalny.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Ciekawe składniki jak na biszkopt. Ja kiedyś piekłam taki biszkopt do ciasta cappuccino i tam były budynie zamiast mąki. To były same budynie czekoladowe, 2 lub 3 całe opakowania, biszkopt wyszedł bardzo mięciutki :)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.