Skocz do zawartości
Forum Kulinarne Smaczny.pl
AnnaK

Biszkopt Na Tort

Rekomendowane odpowiedzi

Przepis jest na małą tortownicę. 4 jajka 1 szklanka cukru 1 budyń śmietankowy (na 0,5 l mleka) 3/4 szklanki mąki 1 płaska łyżka proszku do pieczenia (łyżka stołowa) 2 łyżki octu Białka ubić z cukrem na sztywną pianę. W wysokim kubku rozkłócić żółtka. dodać do nich proszek i ocet. Mieszać do uzyskania jednolitego koloru (dość szybko ponieważ masa szybko rośnie). Połączyć z białkami, następnie dodać mąkę z budyniem i wymieszać. Wlać do natłuszczonej i wysypanej bułką tortownicy. Wstawić do gorącego piekarnika i piec 30-40 min. w 170 st.C. Po upieczeniu smak octu nie jest wyczuwalny.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Ciekawe składniki jak na biszkopt. Ja kiedyś piekłam taki biszkopt do ciasta cappuccino i tam były budynie zamiast mąki. To były same budynie czekoladowe, 2 lub 3 całe opakowania, biszkopt wyszedł bardzo mięciutki :)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.