piorko23 Opublikowano 28 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2011 Witam! Mam dużo zamrożonej botwinki i nie wiem co z nią zrobić, w przepisach zazwyczaj są też buraki. Czy można jakoś użyć samej botwinki? Mam buraczki w słoikach jeśli to coś pomoże. Proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minia51 Opublikowano 29 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2011 Jeśli z botwinki nie uzyskasz odpowiedniego koloru to dodaj surowego buraka pokrojonego na ćwiartki, on wzmocni kolor zupy. Po ugotowaniu zupy buraka wyjmij, Nigdy nie dodawałam buraka ze słoika. Może ktoś inny też się wypowie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
figiel Opublikowano 29 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2011 Można dodac buraczki ze słoika - ja dodaję te klasyczne tarte na grubych oczkach .Dla utrwalenia koloru dodaję też sok z cytryny . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorota Opublikowano 29 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2011 Myślę, że samą botwinkę można też dorzucić do jakieś warzywnej zupki pod koniec gotowania :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.