ali Opublikowano 24 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2005 20 szt papryki czosnek ziele ang. pieprz liść laurowy cebula zalewa: 1/2 l octu 5 szklanek wody 1 szklanka cukru sól do smaku /jak do kiszenia ogórków/ Paprykę podzieć na ćwiartki, ułożyć w słojach. Do każdego słoika dodać: ząbek czosnku parę ziaren ziela ang. pieprz liść laurowy cząstkę cebuli Składniki zalewy zagotować. Zalać paprykę w słoikach zalewą /ostudzoną/. Do każdego słoika dać 1 łyżkę oliwy. Pasteryzować 25 min. od momentu wrzenia /dot. dużych słoików, mniejsze odpowiednio krócej/. Taką paprykę robię od dawna i wg mojej oceny jest najlepsza ze wszystkich, a eksperymentowałam wiele w tym zakresie. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.