Skocz do zawartości

sylwuśka

Rekomendowane odpowiedzi

Hej :smile: To teraz już lepiej kupić 1 puszkę gotowej masy krówkowej. Bo tej otwartej puszki to lepiej nie gotować! Bo jest to niebezpieczne! Jak już jest otwarta, to można z niej zrobić np. malibu, bądź masę do ciasta (wymieszać to mleko z galaretką 1 lub 2 rozpuszczonymi w małej ilości wody) lub kawowego shake (nie wiem czy to tak się pisze :mrgreen:) do takiego mleka skondensowanego słodzonego z puszki dodać 2 łyżki kawy rozpuszczalnej wymieszanej w 1/3 szklance gorącej wody i ostudzonej, kilka kostek lodu i 1 lub 2 kieliszki czystej wódki. To wszystko razem zmiksować, pycha :smile:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Oj, to ja teraz nie wiem, co zrobić, ale jest ryzyko, że taki karmel może się rozlać po cieście, bo on powinien być po ugotowaniu gęsty. Ja zawsze gotuję mleko w puszce 3 godziny, i czas liczę od momentu zagotowania się wody, w której zanurzona jest puszka... Tak myślę, jakby teraz do takiego mleka dodać pokruszone herbatniki lub biszkopt, może też rozpuszczoną na parze czekoladę, która trochę zwiąże tę masę...

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

O to fajnie :) A z krówką to jest tak, że zazwyczaj do tego ciasta dodaje się miód, i te placki po upieczeniu jak się ostudzą to są twarde, wtedy trzeba całe ciasto (już z masami) włożyć do lodówki na 24 godziny, po tym czasie będzie dobre :)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić obrazków. Dodaj lub załącz obrazki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.