JacekBiesiadzinski Opublikowano 8 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2012 Jeszcze nie publikowałem żadnego przepisu z rybą w roli głównej, ale już naprawiam ten straszny błąd i podam przepis na pyszną rybę, którą będzie można podać na obiad. Przepis ten wymyśliłem sam, ale inspirowałem się moją ulubioną kuchnią czyli chińską. Ryba w pomidorach z pieczarkami Składniki: puszka pomidorów 4 większe pieczarki 1 słodka papryka 1 większy filet rybny (obojętnie jaki) sos sojowy pieprz ostra papryka w proszku jarzynka ryż Sposób Przygotowania Wstawiamy wodę do garnka na ryż. Ryż będzie się gotować 15 minut. W tym czasie przygotujemy resztę dania obiadowego. Pieczarki obieramy ze skórki i kroimy na cienkie plasterki. Paprykę czyścimy z pestek, myjemy i też kroimy w drobne paski. Puszkę pomidorów wsypujemy na głęboką patelnie lub mały garnek. Chwilę podgrzewamy, wrzucamy pieczarki z papryką cały czas podgrzewając doprowadzamy do wrzenia. Gotujemy na małym ogniu z 10 minut. Gdy sos jest bardzo gęsty dodajemy trochę wody, aby rozrzedzić. Po 10 minutach przyprawiamy sos do smaku sosem sojowym, pieprzem, ostrą papryką i jarzynką. Gdy mamy już wszystko przyprawione dodajemy rybę pokrojoną w kawałki 3-4 cm. i wszystko dusimy jeszcze z 5 minut tak, aby ryba nam się nierozpadła. Ugotowany ryż wykładamy na cały talerz i na górę dajemy gotową rybę w sosie pomidorowym. Podajemy gorące. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.