dana2005 Opublikowano 25 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2005 Marynowane cebulki 1 kg małych cebulek, 2 listki laurowe, łyżeczka zieren pieprzu, łyżeczka kolendry, łyżeczka ziela angielskiego, 2 szklanki wody, 3 łyżeczki soli, łyżeczka cukru, 3 łyżki octu. Cebulki oczyścić z łusek, wrzucić do gorącej wody, zagotować, odcedzić. 2 szklanki wody zagotować z dodatkiem soli, cukru i pozostałych przypraw. Obgotowane cebulki włozyć do wygotowanych słoików, zalać gorącym płynem . Słoiki zamkną ć i pasteryzować przez 20 min. Wykorzystuję "na jarzynkę" lub jako dodatek do sałatek. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.