Skocz do zawartości

Wątróbka Z Pieczarkami


Rekomendowane odpowiedzi

Składniki:

-0,5 kg wątróbki drobiowej

-1 cebula

25 dkg pieczarek

śmietana,olej,sól,pieprz do smaku,

ewentualnie odrobina mąki

Przygotowanie:

Cebulę obrać i posiekać,pieczarki umyć i pokroić w plasterki.Na patelni rozgrzać trochę oleju-ok 2-3 łyżki i wrzucić na niego cebulę.Posolić.Po chwili dodać pieczarki.Lekko podsmażyć a następnie dusić pod przykryciem do miękkości.Na osobnej patelni rozgrzać ponownie trochę oleju.Wrzucić na niego umytą,oczyszczoną z błon,wysuszoną i pociętą na kawałeczki wątróbkę bez żadnych przypraw [inaczej zrobi się twarda].Do podsmażonych pieczarek i cebuli dodać 2-3 łyżki śmietany,jeśli podczas smażenia pieczarki puściły dużo wody -można zagęścić łyżką mąki.Na zakończenie połączyć z wątróbką.Najlepiej smakuje z ziemniakami puree lub bagietką.

Smacznego :razz:

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
  • 6 miesięcy później...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić obrazków. Dodaj lub załącz obrazki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.