Skocz do zawartości
Gastrosfera

Rześka Babeczka Z Pastą Miętowo-Cytrynową

Rekomendowane odpowiedzi

Oprócz dzieci i ich rodziców, latem orzeźwiające właściwości cytryny doceniają także szefowie kuchni ? Robert Muzyczka, Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy, poleca pastę cytrynową z dodatkiem mięty i kurkumy, jako świetne wypełnienie kruchych babeczek Dan Cake i ? lata!

Pasta miętowo ? cytrynowa:

Składniki:

- kruche babeczki do nadzień słonych i pikantnych Dan Cake

- twaróg półtłusty 300 g

- jogurt naturalny 2 - 3 łyżki

- świeża mięta 1 mały pęczek

- skórka z jednej cytryny

- szczypta kurkumy

- sól do smaku

- szczypta cukru

- pomidorki koktajlowe do dekoracji

Wykonanie:

Twaróg połączyć z jogurtem, dodać kurkumę, cukier, sól do smaku i wyrobić jednolitą masę. Dodać drobno pokrojoną miętę, pokrojoną w drobną kosteczkę skórkę cytrynową i dokładnie wymieszać. Tartletki Dan Cake napełnić pastą, udekorować listkami mięty i cząstkami pomidorków koktajlowych.

post-27694-0-69704900-1340280699_thumb.j

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.