Gość wojtek22 Opublikowano 13 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2012 Ja ostatnio natrafiłem na super sałatkę, nosi ona nazwę sałatka litewska. Jest to przekłądaniec - 5 jajek - puszka tuńczyka - cebula - 20g masła - majonez - 100g żółtego sera Gotujemy jaja na twardo i oddzielamy żółtko od białka. Ścieramy na tarce o dużch oczkach białaka i układamy na talerzu. Na to ścieramy ser na drobnej tarce. Układamy połowę tuńczyka. Na całość rozsmarowywujemy majonez. Siekamy drobno cebulę i ścieramy masło i dajemy jto na góre, dodajemy drugą połowę tuńczyka i znowu rozsmarowywyujemy majonez. Na wierzch ścieramy na drobnej tarce żółtka jaj. Można jeść od razu. Dla mnie pychotka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AnnaK Opublikowano 14 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2012 Sałatka w najbliższym czasie do zrobienia. Tuńczyk w oleju czy w sosie własnym? Pozdrawiam :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorota Opublikowano 18 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2012 Robiłam kiedyś podobną sałatkę (przepis też był z naszego forum) - pyszna była polecam :) Jeśli liczysz kalorie, to polecam tuńczyka w sosie własnym, a jeśli nie to w oleju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ro9ro9 Opublikowano 18 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2012 Ja wole tuczyka w sosie własnym, ten olej nie potrzebny :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polinezja Opublikowano 5 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2012 brzmi pysznie, chętnie ją przetestuje jako jutrzejszą przekąskę do pracy :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorota Opublikowano 5 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2012 Proszę bardzo, mam nadzieję, że będzie smakowała - życzę smacznego :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.