Skocz do zawartości

Fasolka Szparagowa W Sosie Pomidorowym


Dorunia

Rekomendowane odpowiedzi

Przepis dostałam od sąsiadki mojej cioci z Podlasia :) -2 kg.fasolki szparagowej -35dkg.marchewki -35 dkg.cebuli -2 czerwone papryki -2 małe słoiczki koncentratu pomidorowego -6 łyżek stołowych cukru -3 łyżki stołowe soli -6 łyżek stołowych octu -5 ząbków czosnku -1 szk.oleju kujawskiego -1/2 małej łyżeczki białego pieprzu Wykonanie: Fasolkę pokroić w 2-3 centymetrowe kawałki i ugotować w lekko osolonej wodzie od zagotowania 13minut.Po ugotowaniu odcedzić z wody. Cebulę pokroić w półplasterki,marchewkę w plasterki i udusić na 1 szk.oleju.Paprykę oczyścić i pokroić w paski...włożyć do miski,posypać cukrem,solą,pieprzem i wycisnąć do niej czosnek(zamieszać)Jak cebula i marchew się udusi to dorzucić paprykę z dodatkami,koncentrat pomidorowy i chwilkę poddusić wszystko razem(około 5min)wlać ocet,zamieszać i przelać wszystko do garnka z fasolką...doprowadzić do zagotowania,zmniejszyć płomień i gotujące wkładać do słoików. Pasteryzować 15minut :)

post-2690-0-31746300-1344002232_thumb.jp

post-2690-0-12113200-1344002281_thumb.jp

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 1 rok później...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.