goza Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Składniki: - ok. 200g makaronu tortellini - 2 duże pomidory - 3 świeże ogórki - oliwki: zielone i czarne - jogurt naturalny - sól, pieprz, tzatziki, estragon ( mogą być też inne przyprawy, np.oregano) Przepis: Ugotować makaron zgodnie z przepisem napisanym na opakowaniu. Pokroić pomidory i ogórki w kostkę. Oliwki pokroić na pół. Dodać jogurt i przyprawy. Wszystko wymieszać. Cytuj
Akinomka Opublikowano 10 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2012 Tzatzyki i jogurt można zamienić na sos czosnkowy (jogurt, majonez, czosnek - czasami dodaję ketchup, jak chce aby sos był słodszy) Cytuj
gumisek28 Opublikowano 11 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2012 Witam coś mnie dzisiaj korci zrobić, i mam robię tą sałatkę, wszystkie skladniki mam i do dzieła Cytuj
Gość zagotowana Opublikowano 25 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2013 Prosta i pyszna :) Pamiętam, jak parę lat temu musiałam przywozić z Włoch ten makaron, bo tam po raz pierwszy jadłam tę sałatkę, a teraz w większości sklepów jest dostępny :) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi