kleopatra Opublikowano 21 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2004 - 300 g mąki - 2 zółtka - 200 g masła - 150 g startych migdałów - 160 g cukru - 1 cukier waniliow przygotowanie: 1. Mąkę przesiać na stolnicę, na środku zrobić wgłębienie, wląć żółtka. Dodać schłodzone, posiekane masło, cukier i migdały. 2. Składniki najpierw razem posiekać nożem a potem szybko zagnieść. Ciasto chłodzić ok. 30 minut. 3. Piekarnik rozgrzać do 175 stopni. Z ciasta uformować 2 wałki, kroić w plasterki i formować rożki. Gotowe ciasteczka układać na blasze wyłożonej pergaminem. Piec 12- 15 minut na złocisto 4. Jeszcze ciepłe ciasteczka obtoczyć w 60 g cukru wymieszanym z cukrem waniliowym. Ewentualnie posypać jeszcze cukrem pudrem, wystudzić. smacznego!!!!!!!!!! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.