Skocz do zawartości

Rożki Waniliowe - Pyszne I Kruchutkie


Rekomendowane odpowiedzi

- 300 g mąki - 2 zółtka - 200 g masła - 150 g startych migdałów - 160 g cukru - 1 cukier waniliow przygotowanie: 1. Mąkę przesiać na stolnicę, na środku zrobić wgłębienie, wląć żółtka. Dodać schłodzone, posiekane masło, cukier i migdały. 2. Składniki najpierw razem posiekać nożem a potem szybko zagnieść. Ciasto chłodzić ok. 30 minut. 3. Piekarnik rozgrzać do 175 stopni. Z ciasta uformować 2 wałki, kroić w plasterki i formować rożki. Gotowe ciasteczka układać na blasze wyłożonej pergaminem. Piec 12- 15 minut na złocisto 4. Jeszcze ciepłe ciasteczka obtoczyć w 60 g cukru wymieszanym z cukrem waniliowym. Ewentualnie posypać jeszcze cukrem pudrem, wystudzić. smacznego!!!!!!!!!!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.