Skocz do zawartości

Anyż


justa313

Rekomendowane odpowiedzi

  • 11 miesięcy później...

cześć justa313 :) bardzo proszę :

 

cztery całe jajka i 25 dkg cukru ubić na parze.

przesiać do miski 25 dkg mąki krupczatki, dodać 1/4 opak. proszku do pieczenia i łyżeczkę zmielonego anyżku, wymieszac dokładnie, dodać do wystudzonej masy jajecznej, starannie wymieszać łyżką.

wyciskać anyżki na blachę z pomocą szprycy, ciasto zostawić na 24 godziny, po czym upiec w średnio nagrzanym piekarniku na jasnozłoty kolor.

zdejmować gorące z blachy

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić obrazków. Dodaj lub załącz obrazki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.