Skocz do zawartości

Markizy Czekoladowe


Libercio

Rekomendowane odpowiedzi

Składniki:

Ciasteczka:

  • 1,5 szklanki mąki
  • 4 łyżki kakao
  • ½ łyżeczki soli
  • 0,5 kostki masła
  • 0,5 szklanki cukru
  • 5 łyżek śmietany 18%
Nadzienie:
  • 1 tabliczka czekolady gorzkiej
  • ¾ szklanki cukru pudru
  • 2 łyżki śmietany 18%
Wykonanie:

Zmiksuj masło ? niezbyt miękkie ? z cukrem i dodaj mąkę, sól i kakao. Następnie wmieszaj w tą masę śmietanę. Uformuj z ciasta owalną bryłę, owiń folią spożywczą i włóż na 30 minut do lodówki.

Rozgrzej piekarnik do temperatury 190°C. Wyłóż pergaminem dwie blachy do ciasteczek.

Wyciągnij ciasto z lodówki i rozwałkuj je na placek o grubości 3mm. Wykrawaj z ciasta okrągłe ciasteczka i układaj na blachę.

Piecz 10 minut. Po wyciągnięciu z piekarnika poczekaj aż trochę ostygną i przełóż np. na metalową kratkę.

Nadzienie:

Rozpuść czekoladę na parze nad garnkiem z bulgoczącą wodą.

Po zdjęciu z ognia wmieszaj w nią cukier puder i śmietanę. Sklejaj nadzieniem po dwa ciasteczka i odstaw na 30 minut aż masa całkowicie się zestali.

post-28615-0-96815500-1351249209_thumb.j

wIĘCEJ PRZEPISÓW ZNAJDZIECIE NA : http://tanioprostoismacznie.blogspot.com/

Edytowane przez Libercio
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.