Skocz do zawartości


Zdjęcie
- - - - -

Ciasto Dzień kobiet


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
12 odpowiedzi w tym temacie

#1 ->Renia<-

->Renia<-

    Stały bywalec

  • Smakowicze
  • PipPipPipPipPipPip
  • 41 postów
  • Lokalizacja:Świdnik

Napisano 11.12.2005 - 08:40

składniki 1 kost margaryny 25 dkg cukru 25 dkg mąki 6 jaj 1 łyżeczka amoniaku 1 łyżeczka proszku do pieczenia Wykonanie Margarynę cukier żółdka dokładnie utrzeć. Dodać mąkę, amoniak, proszek do pieczenia a na koniec pianę z białek. Ciasto podzielić na trzy części. 1 biała dodać 1 łyżkę mąki 2 ciemna dodać 1/2 łyzki kakao 3 orzechowa dodac 1/2 szk. orzechów Masa 1 2 galaretki wiśniowe rozpuścić w 2 szk. wody. Dodać wiśnie drelowane 1 słoik Masa 2 2 kubki śmietany 30% ubić (cukier do smaku) 1 galaretkę agrestową rozpuścić w 1/2 szk wody i ostudzic. Dodać do ubitej śmietany. Przełożenie placka Placek ciemny na to galaretkę z wiśniami, placek orzechowy, śmietana, placek jasny na wierzch polewa. SMACZNEGO

#2 Doruska

Doruska

    Nowy forumowicz

  • Smakowicze
  • Pip
  • 14 postów

Napisano 11.12.2005 - 22:26

na jaką blachę jest ten przepis?

#3 ->Renia<-

->Renia<-

    Stały bywalec

  • Smakowicze
  • PipPipPipPipPipPip
  • 41 postów
  • Lokalizacja:Świdnik

Napisano 12.12.2005 - 08:31

Na zwykłą tradycyjną blaszkę.

#4 Doruska

Doruska

    Nowy forumowicz

  • Smakowicze
  • Pip
  • 14 postów

Napisano 12.12.2005 - 10:21

Dziękuję ;)

#5 MONIKA.P

MONIKA.P

    Nowy forumowicz

  • Smakowicze
  • Pip
  • 21 postów
  • Płeć:Kobieta
  • Lokalizacja:wrzawy
  • Zainteresowania:HAFT KRZYZYKOWY I KUCHNIA

Napisano 14.12.2005 - 22:07

JAKIE KUBKI TEJ SMIETANY O JAKIEJ POJEMNOSCI?





Similar Topics Collapse

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych


Zmień widoczność shoutboxa Shoutbox Otwórz w nowym oknie

@  Dorota : (31 marzec 2014 - 11:27) pogoda też taka sobie
@  Dorota : (31 marzec 2014 - 11:27) zachęca tylko do spania
@  Dorota : (31 marzec 2014 - 11:28) ale weekend był piękny
@  Dorota : (31 marzec 2014 - 11:28) słońce grzało, a grzało - super pogoda na spacery :)
@  Dorota : (31 marzec 2014 - 11:28) pozdrawiam i miłego dnia życzę :)
@  Peerph : (31 marzec 2014 - 18:53) Gdzie najlepiej sie kierowac na studia gastronomiczne w stolicy i okolicy ?
@  AnnaK : (01 kwiecień 2014 - 12:19) Podałam Ci SGGW w W-wie. Z Google nie chcesz skorzystać, więc zatrudnij się w restauracji z dobrą kuchnią i w myśl zasady praktyka czyni mistrza ucz się zawodu w ten sposób.
@  Peerph : (01 kwiecień 2014 - 21:11) Dziekuje, ale odpisalem Ci tez godnie. Przeciez na cala stolice nie moze byc tylko jedna uczelnia godna polecenia. Mi nie chodzi glownie o umiejetnosci, a raczej o to, co lepiej bedzie dla przyszlego pracodawcy, bo, ze by dobrze gotowac nie trzeba sie az tak trudzic, jak sie ma jakies juz umiejetnosci.
@  Dorota : (17 kwiecień 2014 - 11:55) Witajcie :)
@  Dorota : (17 kwiecień 2014 - 11:56) Jak tam u Was przygotowania do Świąt??
@  Dorota : (17 kwiecień 2014 - 11:56) ja już "prawie" wszystko posprzątałam ;)
@  Dorota : (17 kwiecień 2014 - 11:56) teraz przygotowuję sobie listę świątecznych potraw
@  Dorota : (17 kwiecień 2014 - 11:56) potem zakupy
@  Dorota : (17 kwiecień 2014 - 11:57) a jutro zawijam rękawy i wchodzę do kuchni.... pffffff ;)
@  AngelaAniela : (17 kwiecień 2014 - 12:41) Witaj! Niestety mam już jutro gości, juz dziś muszę zabrac się do gotowania, lasagne z karczochami.... ale w sobotę chcę zabrać się za Twoje Coasto, Dorotko, warstwowe z toffi, więc kombinuje nad tym toffi...
@  AngelaAniela : (17 kwiecień 2014 - 12:41) (nie jestem w stanie kupić mleko skondensowane, też chrzanu nie ma!!!)
@  AngelaAniela : (17 kwiecień 2014 - 12:42) Pozdrawiam wszystkich serdecznie i życzę Radosnego Alleluja!
@  Dorota : (22 kwiecień 2014 - 15:35) Witam :)
@  Dorota : (22 kwiecień 2014 - 15:36) oj oj z tym mlekiem to czasami tak jest jak potrzeba to akurat go nie ma, ale w supermarketach zawsze jest :)
@  AngelaAniela : (23 kwiecień 2014 - 14:42) Niestety, we Włoszech nie ma! Ale udalo mi się samej uzyskac substytut toffi... dziękuję jeszcze raz za przepis i serdecznie pozdrawiam ;-)