Mycie tarki po starciu skórki z pomarańczy czy cytryny sprawiało mi problem . Od koleżanki dowiedziałam się o sposobie jak można sobie ułatwić tę czynność. Sprawdziłam i podzielę się z tym sposobem z tymi którzy jego nie znają i tak jak ja męczyli się czyszcząc tarkę.
Przed starciem skórki z cytrusów tarkę przykrywamy kawałkiem pergaminu. W ten sposób ułatwiamy sobie umycie tarki i odzyskujemy wszystkie starte drobinki.
Extra Przepisy
Mycie Tarki Po Skórkach Z Cytrusów
Rozpoczęty przez Anna22, 26.01.2007 12:07
5 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 26.01.2007 - 12:07
Napisano 26.01.2007 - 12:32
chyba jeszcze się nie obudziłam bo nie rozumiem,jak ścieram skoro jest przykryte papierem?
Ja po użyciu myję tarkę szczoteczką z rączka.
Ja po użyciu myję tarkę szczoteczką z rączka.
Napisano 26.01.2007 - 14:04
basga przepraszam , chyba niezbyt przejrzyście napisałam. Papier kładziemy na tarkę i w momencie kiedy dociskamy tarty owoc papier wchodzi w rowki tarki . Po skończeniu tarcia zdejmujemy papier, tarka pozostaje prawie czysta a resztki które zawsze zostają między ząbkami tarki/ i tak mi trudno je później usunąć / zostają na papierze i bez problemu można je zebrać nożem.
Napisano 26.01.2007 - 14:57
A...no to już rozumiem,dzięki ANNO.
Napisano 26.01.2007 - 15:46
Aby łatwiej zetrzeć na tarce skórkę z cytryny lub pomarańczy, warto tarkę przed użyciem przetrzeć oliwą -
skórka owoców łatwiej wtedy odchodzi od tarki.
Renata
skórka owoców łatwiej wtedy odchodzi od tarki.
Syn się żeni, i bierze udział w konkursie, może wygrać kuchnię:) Zagłosuj: http://promocje.ikea...9d8cd46b76.html
Można głosować raz dziennie do końca listopada!
Można głosować raz dziennie do końca listopada!
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
Zmień widoczność shoutboxa
Shoutbox
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||