Czy istnieje pieczywo, ktore mozna stosowac w diecie? Chodzi mi nie o jakies chrupkie wafle, tylko najzwklejszy chleb, tylko w wersji light:( znacie cos takiego?
Extra Przepisy
Pieczywo Niskokaloryczne
Rozpoczęty przez
Gość_asparagus_*
, 21.02.2007 17:31
5 odpowiedzi w tym temacie
#1 Gość_asparagus_*
Napisano 21.02.2007 - 17:31
Napisano 21.02.2007 - 18:12
hmmmw poznaniau jest piekarnia któr pioecze chleb z mąki z pełnego przemiału-jest on cudny ale niestety tylko chyba w poznaniu 
moze spróbuj upiec....podobno maszyna jest rewelka ...ja narazie sie na nia czaje,ale ciagle brak funduszy...
moze spróbuj upiec....podobno maszyna jest rewelka ...ja narazie sie na nia czaje,ale ciagle brak funduszy...
Napisano 29.10.2008 - 08:46
Jesli zrobisz chleb na zakwasie a nie na drozdzach i w skladzie bedzie tylko woda, maka np. pelnoziarnista i sol, to daje slowo ze nie zaszkodzi Ci w diecie.No i nie wiem czy sie orientujesz,ze pieczywo (weglowodany) najlepiej jesc na diecie do poludnia,a nie popoludniu.
Napisano 12.12.2008 - 17:11
najlepiej pełnoziarniste, z otrębami, siemieniem lnianym. duża ilosć błonnika usprawnia metabolizm.
Napisano 13.12.2008 - 19:56
Wydaje mi się, że nie ma mało kalorycznego chlebka jest tylko chleb, który przynosi więcej pożytku i to są chleby z otrębami, z ziarnami robione tak jak kiedyś czyli bez chemii / .Znam bardzo dobry chlebek Dinkel i to nie prawda, że tylko w Poznaniu można takie spotkać na Śląsku też.Pozdrawiam.
Napisano 02.02.2009 - 13:22
jest, oczywiście że jest 
proponuję Ci pieczywo orkiszowe- nie dość że pyszne, ma dużo błonnika to jest jeszcze zalecane w dietach
Proponuję Ci byś odwiedziła sklep z ekologiczną/zdrową żywnością i tam jest mnóstwo rodzajów pieczywa, a przynajmniej być powinno
proponuję Ci pieczywo orkiszowe- nie dość że pyszne, ma dużo błonnika to jest jeszcze zalecane w dietach
Proponuję Ci byś odwiedziła sklep z ekologiczną/zdrową żywnością i tam jest mnóstwo rodzajów pieczywa, a przynajmniej być powinno