Skocz do zawartości

monisia

Aktywni Smakowicze
  • Liczba zawartości

    160
  • Rejestracja

  • Ostatnia wizyta

Reputacja

1 Neutralny

1 obserwujący

O monisia

  • Tytuł
    Przyjaciel Smacznego
  • Urodziny 06.07.1970

Informacje o użytkowniku

  • Płeć
    Kobieta
  • Lokalizacja
    Pyrlandia

Kontakt

  • Gadu-Gadu
    4675465 gg
  1. laski ja nie dodaje w ogóle maki... robie tak... 3 pomarańcza całe gotuje-potem miksuje..do tego dodaje 25dkg zmiksowanych migdałow.i 20dkg pudru..miksuje..dodaje 6 jajek i łyzeczke proszku do pieczenia. wszystko miksuje -pieke ok godziny w 180stopniach.... własnie wczoraj robiłam..stoi obok mnie i pachie rewelacyjnieee :-( Olga troszke sie różnia nasze przepisy-ale generalnie-pewnie baaaardzo podobny smak :-( pozdrokwa :-(
  2. ja zawsze dodaje suchy...zawsze robie sama..nie używam pól produktow ale mysle ze mozesz ten mak ąmialo..tylko dodaj bakalie mysle ze powinno byc si :wink: smacznego :|
  3. monisia

    Szukam

    ach Marcinek ale ty gadatliwy jestes hihiih chyba lepiej odemnie nawijasz co hihiih :) ..albo ten post to był pretekscik zeby od łazienki sie wyzwolic..na troszke hiihih w kazdym razie bardzo wielkie dzieki za info..bo juz sie stresowalam,ze nieswiadomie.cos..niebardzo..ale ok.. pozdrawiam serdecznie :grin:
  4. monisia

    Dziś Imieniny

    i odemnie moje panie wszystkiego co najfajniejsze słonka samego i usmiechu pieknego....
  5. monisia

    Szukam

    ulallalala to ja chyba cos nieteges zrobiłam..wkleilam do slodkosci przepis na rogale marcinskie..ale zaczerpnęlam go z innej sttonki..wpisalam ze to z innej stronki,bo myslałam ze tak własnie jest ok..ze nie podbieram nikomu przepisu tylko podaje skąd go mama..nie chciłąm absolutnie łamac zasad.ani nikogo urazic.. na innych forach własnie tak robimy,bo przecierz nie moge sobie wklejac przepisu i podawać go za swoj..dlatego podałam skąd go mam... Marcin jesli uznasz za stosowne to usuń prosze ten przepis..sory jesli kogoś urazilam...kurde az mi glupio teraz......
  6. W poznaniu to tradycja z dziada-pradziada..polecam wszysTkim choc raz spróbowac.Tradycyjne sa z białym makiem.ale ten niestety nie do dostania..zastepczo używajmy wiec czarnego.... ROGALE MARCIŃSKIE Ciasto: 60 dag mąki pszennej, 300 ml mleka, 1 jajko, 12 dag masła, 8 dag cukru, 2,5 dag drożdży, po 1 esencji migdałowej i pomarańczowej, sól, do przełożenia ciasta: 25 dag mocno schłodzonego masła, do posypania: drobno posiekana skórka pomarańczowa smażona w cukrze, orzechy Masa: 50 dag białego maku, 25 dag bakalii (mielone orzechy, rodzynki, skórka pomarańczowa smażona w cu
  7. noooo i tak ma byc...dietowac mi sie ładnie laseczki..raz raz a nie ma juz wymówek.ze niewiadomo o co chodz....jasne! hihiihihih ważenie bylo dziewczynki..ważenie...od 1 pażdziernika -4kg jest super jestem zadowolona;)
  8. Główne zasady: - Absolutny zakaz rezygnowania z któregokolwiek posiłku, prowadzi to bowiem do tego, że podczas następnego posiłku, organizm, będzie chciał zrobić "zapasy". Trzeba jeść trzy posiłki dziennie i ewentualnie podwieczorek. Najbardziej obfite powinno być śniadanie, kolacja powinna być lekka. Te same produkty wieczorem są bardziej "tuczące" niż rano. - Należy wybierać takie pokaramy, które powodują możliwie jak najniższą wypadkową stężenia cukru we krwi po posiłku, aby ograniczyć do minimum reakcję wydzielania insuliny. - Zestawia się "dobre" węglowodany o IG poniżej 35 z tłuszcza
  9. Etap I - spadek masy ciała - trwa od kilku tygodni do kilku miesięcy, czyli do czasu osiągnięcia masy należnej. Organizm nasz podlegać będzie w tym czasie swego rodzaju detoksykacji. Faza ta ma na celu "uspokojenie" naszej trzustki oraz oczywiście schudnięcie. Faza ta jest łatwa do zniesienia, bo nie wymaga ograniczeń co do ilości jedzenia, jak to ma miejsce wtedy, gdy liczymy kalorie. Jest to zarazem dieta selektywna, w tym sensie, że będziemy musieli wykluczyć ze swojego jadłospisu niektóre produkty, lub też jeść je o określonych porach. Jedz przynajmniej 3 posiłki dziennie o stałych pora
  10. czesc Monia ! juz sie melduje gotowa do boju z oponką. Czuje ze przy Twoim wsparciu nie bedzie to trudne.

    Pozdrawiam .

  11. ja robie tą rybke prawie prawie tak samo.ale do zalewy dodaje przecier i kethup... a warzwka ogórki apparyke i cebulke kroje w kostke i przekładam takimi surowymi,niemoczonymi w zalewie..przekładam warstwami..rybka warzywka rybka warzywka..i zalewam....rybke polecam bo smaczniusia a jak postoi pare dni..to dopiero niebo w gębie :grin:
  12. Doma ty sie nie ociągaj z tym odchudzaniem..bierz sie za robote kochana..z nami Ci sie uda ;) pozdrówka Monia ;)

  13. hahaha niee chyba jej przybyło do 60 hihihihihi :wink: hihihi witam was dziewczyny w atku dla odchudzaczek i serdecznie zapraszam do gubienia oponki... obok jest watek..ZACZYNAMY ODCHUDZANIE-ZAPRASZAM kochane mje my razem zgubiłysmy juz tak ok 25kg zapraszam was serdecznie..wejdzcie poczytajcie ..napewno sie wciagniecie.. wątek o diecie montignac..która nie tyle jest dieta..co sposobem na zdrowe zywienie... nauczenie sie i zastosoawnie wzyciu tejmetrody gwarantuje nam zgubienie nadmiernych kg..przy mininmalnym wysiłku..i przy nie odczowaniu glodu...kochani jemy tam duzo...czasem sło
  14. monisia

    Anoreksja

    amariel....kochanie bardzo mnie poruszyo twoje wyzanie..i przykro mi ze wtak modym wieku.przesas juz tak wiele..ma nadziej ze z pomoca rodzicow szybko poradzisz sobie z choroba.i bedzie wszystko ok..jestes madrą dziewczyna,i predko staniesz na nogi..i pamietaj--zawsze....nie tylko wygląd sie liczy-najwaznijesze jest to co ma sie w gowce. pisaas ze wazylas 53kg i 162 to musiaas slicznie wygladac..w wieku 15 at..jednym slowem -laseczka ) i mam adziej ze zaczniesz w lustrze dostrzega c ta wlasnie sliczaną dziewczyne..bo taka wasniejeste ;) my kochanie to baby stare jestesmy-same stare raszple..
  15. monisia

    Montigniac - Przepisy

    Placki z jablkami (opcjonalnie 2 porcje, bo maki pp jest ok. 230-240gram, ale dla mnie to sa 4 porcje ) 2 szklanki maki pp 2 jablka 2 lyzeczki proszku do pieczenia 1 lyzeczka sody 1,5 szklanki maslanki 2 bialka odrobina soli Do miski wsypac make, dodac proszek, sode i wymieszac. Nastepnie dodac maslanke i starte na tarce jablka (na wiekszych oczkach, wtedy bardziej czuc jablka w plackach). Bialko ubic ze szczypta soli i wymieszac z ciastem. Rozgrzana patelnie przetrzec pedzelkiem nasaczonym oliwa i smazyc pod przykryciem placuszki z obu stron. Mi wyszly 23 placki. Pyszne na zimno i na ciep
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.