fredzia

Modra Kapusta Po Slasku

3 posty w tym temacie

:D post-5207-1208528609_thumb.gif :D Moze ktos zna taki przepis.

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Nie wiem,czy to śląski przepis,ale nam bardzo smakuje i według żadnych innych przepisów nie robię. Poszatkowaną czerwoną kapustę gotuję w osolonej wodzie,tak na pół miękko.Odcedzam,dodaję odrobinę octu ,ilośc-na "oko" (wlej na początek łyżeczkę i skosztuj,czy nie za ostre,zawsze można trochę dodac,jak za dużo,to już gorzej. Surową cebulę kroję w kostkę i dodaję do kapusty. Osobno podsmażam boczek pokrojony w kostkę i razem z wytworzonym tłuszczem wlewam do kapusty.Klasyczne przyprawy-pieprz,sól (z solą ostrożnie,bo już woda była posolona).Wymieszac i chwilę taką kapustę podgrzac. Pyszoty,dziś mam taką do obiadu.

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Dzięki. Napewno ten przepis wypróbuję.

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Żeby dodać komentarz, musisz założyć konto lub zalogować się

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą dodawać komentarze

Dodaj konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!


Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się tutaj.


Zaloguj się teraz
r e k l a m a

  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników, przeglądających tę stronę.