Sign in to follow this  
Followers 0

Modra Kapusta Po Slasku

3 posts in this topic

Posted · Report post

:D post-5207-1208528609_thumb.gif :D Moze ktos zna taki przepis.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Nie wiem,czy to śląski przepis,ale nam bardzo smakuje i według żadnych innych przepisów nie robię. Poszatkowaną czerwoną kapustę gotuję w osolonej wodzie,tak na pół miękko.Odcedzam,dodaję odrobinę octu ,ilośc-na "oko" (wlej na początek łyżeczkę i skosztuj,czy nie za ostre,zawsze można trochę dodac,jak za dużo,to już gorzej. Surową cebulę kroję w kostkę i dodaję do kapusty. Osobno podsmażam boczek pokrojony w kostkę i razem z wytworzonym tłuszczem wlewam do kapusty.Klasyczne przyprawy-pieprz,sól (z solą ostrożnie,bo już woda była posolona).Wymieszac i chwilę taką kapustę podgrzac. Pyszoty,dziś mam taką do obiadu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Dzięki. Napewno ten przepis wypróbuję.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.