Skocz do zawartości

Prawdziwy Gulasz Węgierski


jazzu

Rekomendowane odpowiedzi

Przepis stary jak świat na węgierski gulasz, przywieziony z madziarskiej krainy. Przepis, który nie poddał się żadnym modyfikacjom :mrgreen:

Potrzebne składniki:

kilogram wołowiny

30 dkg wieprzowiny

słonina

5 dużych cebul

3 ząbki czosnku

ostra papryczka

ziemniaki (ok 6 dużych)

Przygotowanie:

Wytapiamy słoninkę w garze i szklimy na niej cebulę w dużej ilości (min 5 dużych), to samo czynimy z czosnkiem, posiekanym dość grubo. Następnie dodajemy mięso posiekane w drobna kosteczkę, solimy i pieprzymy do smaku. Dodajemy dużą ilość czerwonej papryki i ostrą papryczkę (w ilości uzależnionej od indywidualnych preferencji:)) Po wstępnym obsmażeniu mięsa całość dusimy pod przykryciem około godziny aż do całkowitego zmięknięcia podlewając co chwilę bulionem. Następnie dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki w sporej ilości (min 6 dużych), całość nadal dusimy do zmięknięcia ziemniaków (ok 20 min).

I tyle :grin: Przepis na najbardziej klasyczny z węgierskich gulaszy. Idealna potrawa dla smakoszy pikantnych wspaniałości :grin:

Pozdrawiam i życzę smacznego!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.