Witam!
Nie wiem czy to odpowiedni temat, ale ryzykuję. Chodzi mi o takie metalowe foremki to robienia prażynek. Tutaj znajduje się przepis, lecz nigdzie nie mogę znaleźć w sklepach tych foremek. Pamiętam, że widziałem to kiedyś na jakimś jarmarku, ale niestety nie zdecydowałem się wtedy na zakup.
http://zpierwszegotl...zepisy/rosetti/
Przepisy Extra
Rosetti - Gdzie Kupić Foremki?
Rozpoczęty przez broker, 11.02.2010 02:08
6 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 11.02.2010 - 02:08
Napisano 11.02.2010 - 08:14
Masz rację-ja kilka lat temu kupiłam to na jakimś targu ale mi się zepsuło.To była taka gwiazdka osadzona na długim drucie,zanurzało się w cieście i wkładało na gorący olej-ciasto się odklejało i smażyło.
Napisano 14.02.2010 - 01:57
Zgadza się o to mi właśnie chodzi. Niestety nie wiem gdzie to można kupić
Napisano 05.07.2010 - 11:45
Najprędzej to na jakimś bazarku.
Napisano 20.02.2011 - 23:44
Witam a może ja w tym pomogę
) mam coś takiego w sumie 3 szt . ( rozetka , motylek i serduszko ) uzylam tylko ze 2 razy , chetnie podaruję jedną wybraną rozetkę
) ... ja robie to z ciasta ,,naleśnikowego,, i posypuję cukrem pudrem . Pozdrawiam
Napisano 21.02.2011 - 16:36
Ja takie cuś też mam w domu, a kupione było kupę lat temu chyba w supermarkecie.
Napisano 31.03.2011 - 18:07
Użytkownik PepinNR dnia 21.02.2011 - 16:36 napisał
Ja takie cuś też mam w domu, a kupione było kupę lat temu chyba w supermarkecie.
Czystym przypadkiem kilka dni temu wpadłam na to na All... Jest do kupienia tutaj:
- SiecioweZakupy (sprzedawca)Rozetki - ciasteczka z ciasta naleśnikowego
Cena Kup Teraz 30,00 zł za komplet
Rozetki ciasteczka z ciasta naleśnikowego
(wykonane ze stopu aluminium A1 atestowanego przez PZH – Hż (14008/94)
Foremki połączyć z uchwytem i przed użyciem umyć w gorącej wodzie z płynem do naczyń.
♥Osuszoną foremkę zanurzamy w gorącym tłuszczu (na ok. 2 minuty) aby osiągnęły pożądana temperaturę (nie dopuszczać do wrzenia tłuszczu)
♥Rozgrzaną foremkę otrząsamy z tłuszczu, zanurzamy w uprzednio przygotowanym cieście – nie głębiej niż do górnej krawędzi i trzymamy do chwili, kiedy foremka przestanie syczeć (5 – 6 sek.)
♥Foremkę z przyczepionym ciastem zanurzamy w gorącym tłuszczu.
itd...
Aukcja za chwilę się kończy (kilka godzin) więc jej nie wstawiam, ale sam na pewno znajdziesz po nazwie sprzedawcy albo nazwie produktu