Skocz do zawartości

broker

Smakowicze
  • Postów

    42
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Osiągnięcia broker

Odkrywca

Odkrywca (4/14)

  • Pierwszy post
  • Współtwórca

Najnowsze odznaki

1

Reputacja

  1. broker

    Ciasto Z Kubka

    Świetne ciasto! Dałem jednak 2 łyżki oleju i 5 mleka, wg przepisu Kasiulki i wyszło super :)
  2. broker

    Sernik

    Zrobiłem kolejny raz ten sernik, ale tym razem kompletnie się nie udał. Wszystko robiłem identycznie, ale po upieczeniu masa serowa była dosyć miękka, a ciasto na spodzie całkowicie surowe! :-(
  3. Czy ciasto ma być takie bardzo miękkie?
  4. broker

    Sernik

    Hehe, na pewno skorzystam jeszcze kiedyś z przepisu, bo jest naprawdę udany. Szczerze mówiąc kiedyś zraziłem się do wiórek kokosowych, gdy robiłem jakieś ciastka, które wyszły strasznie suche. Jednak ta kruszona kokosowa jest naprawdę świetna i rozpływa się w ustach :)
  5. broker

    Sernik

    Tak, wielkanocny, ale nie wiem czy zostanie coś do niedzieli ;)
  6. broker

    Sernik

    No i udało się :sad: Piekłem 50 minut w temp. 175 stopni. Pierwszy raz w życiu robiłem sernik i nawet nieźle wyszedł. Może ciut za dużo proszku do pieczenia, bo dosyć wysokie ciasto wyszło, ale w smaku super ;)
  7. broker

    Sernik

    Jak długo piec i w jakiej temperaturze?
  8. W jaki sposób przewracacie naleśniki?
  9. Czy do ciasta można dodać cukier waniliowy?
  10. Czy zbyt gęste ciasto może być przyczyną powstawania zakalca?
  11. broker

    Cebulaki

    Takie cebulaki sprzedają w Carrefourze, ale muszę sprawować zrobić to samemu ;)
  12. Krewetki są bardzo dobre, ale raczej nie smakują jak ryba. Szczerze mówiąc to trudno porównać je do czegokolwiek. Kup na spróbowanie kilka deko mrożonych, to przekonasz się :wink:
  13. A może warto zmielić wcześniej cukier na puder?
  14. Znowu ją upiekłem i niestety na dnie był droby zakalec. Co robię nie tak? ;)
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.