Ewelina9033 Opublikowano 1 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2010 witam dzisiejszy przepis moj to rolada:) ciasto: na 2 sztuki 20 dka mąki 8 sztuk jaj 17 dka cukru kryształu 1 łyzeczka proszku do pieczenia 1 łyzeczka octu szczypta soli jaja z cukrem ubijamy na sztywna mase ok 15 min, do masy dodajemy reszte sladników i recznie delikatnie mieszamy. pieczemy w nagrzanym piekarniku (200 st) przez jakeis 12 min , ciepła zawijamy w rulon odrazu, przygotowujemy krem w tym czasie ja zawsze robie krem karpatkowy ewentualnie bita smietana,rozpuszczamy galaretke w 1 szkl wody i czekam az zastygnie,na biszkopt smarujemy cienka kremem i nakladamy pasek z galaretki na sam początek biszkoptu zawijamy , mozna oblac polewa lub posypac cukrem pudrem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yola79 Opublikowano 1 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2010 wygląda wspaniale, czy mogłabys podać przepis na ten krem karpatokowy ? chętnie zrobie ta roladę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ewelina9033 Opublikowano 1 Maja 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2010 jasne ze tak:) 500 ml mleka 2 żółtka 15 dka masło 10 dka margaryny 22 dka cukru 6dka mąki 5dka mąki ziemniaczanej esencja waniliowa spirytus do samku z maki, zółtek i z małą czescia cukru zrobić zawiesine dobrze rozmieszać na gotujące mleko z cukrem wlać i gotowac do zgestnienia ciągle mieszając. ochłodzić budyń.margaryne , masło z esenscja napowietrzyc i dodawać porcjami zimny budyń ciagle napowietrzając do gotowego kremu dodac spirytus do smaku i wymieszac, taka jedna porcja kremu starczy na dwie rolady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dorot-k Opublikowano 10 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2010 Witam:) Czy do tej rolady zamiast kremu budyniowego mogę dać masę serową taką jak do sernika na zimno?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.