Skocz do zawartości

Behatka1

Smakowicze
  • Postów

    16
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Osiągnięcia Behatka1

Ciekawy

Ciekawy (3/14)

  • Pierwszy post
  • Współtwórca

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. Zainteresowało mnie to ciasto i upiekłam. Wyglada identycznie jak na zdjęciach. Niestety, wylądował w koszu, nie posmakowało nikomu :grin:
  2. Rewelacyjne szybkie danie, a w dodatku bardzo smaczne. Już jest w moim zeszycie ;)
  3. Zupka rewelacyjna. Zdążyłam tylko skosztować, tak szybko znikła z garnka. Polecam tą zupę bo naprawdą warto. Dziękuję za super przepis, będzie przynajmniej raz w tygodniu (narazie dopóki się nie przeje ;) )
  4. Behatka1

    Pomidorówka

    Ciekawa zupka, ale niestety mojej rodzinie nie posmakowała. Może przez miksowane warzywa. Spróbuję te kuleczki spróbować z innymi zupami bo pomysł ciekawy
  5. Bardzo dziękuję, jeszcze dzisiaj wypróbuję
  6. Kupiłam automat do pieczenia chleba na allegro bez przepisów. Zaczął sie sezon owocowy i chciałabym zrobić dżemy, ale nie mam pojęcia jak się za to zabrać (proporcje i składniki). Będę wdzięczna za jakieś wskazówki i przepisy.
  7. Bardzo Wam dziękuję za odpowiedź. Super że tu jesteście. Rzeczywiście dałam mniej drożdży (na 80 dag mąki + trochę słonecznika) dałam 2,5 dag. Ładnie wyrósł i też się zapadł środkiem,ale tylko trochę. Co zrobić aby się chlebek nie kruszył. Toniemy w okruchach.
  8. Niestety, do mojego automatu nie było dołączonych proporcji dla 3 wariantów. Zrozumiałam że ilość mąki 540 g podanej w przepisie jest na chleb średni 750 dag Upiekłam dzisiaj chlebuś z 1,5 porcji i mi się zapadł środkiem podczas pieczenia. Rosnął pięknie, prawie do szyby. Wczoraj piekłam chleb z 1 porcji i też mi się zapadł środkiem. Czy ktoś mądrzejszy może mi znaleźć przyczynę. Jaki jest przelicznik drożdży suchych na świeże? :D Czy to naprawdę taka aptekarska dokładność musi być. Na innych forach znalazłam przepisy gdzie składniki przeliczane są na szklanki.
  9. No własnie ja tez mam przepis w instrukcji na 540 g mąki a automat a 1200g chleba. Z podanych proporcji wyszedł mi bardzo mały, czy można zrobić z 1,5 porcji
  10. Kurkuma w tych nalesnikach bardzo dobrze smakuje i w dodatku ładnie zabarwia na żółto. Z wieprzowiną nie próbowałam, ale z kurczakiem smakuje wybornie. Spróbuj i podziel się uwagami. Autorce przepisu serdecznie dziekuję, naprawde super jedzonko
  11. Przeczytałam wszystko od deski do deski. W week - end zabieram się do dzieła. Boczek??? Ciekawe jak by smakował. Jeśli ktoś wypróbuje niech koniecznie napisze
  12. :?: <font color="#4169e1">Rewelacyjne zwłaszcza na młodziezowe przyjęcia. Naleśniki a'la kebaby znikają w oczach. Super przepis. Polecam.....
  13. :razz: Wypróbowała, bardzo dobra pasta. Groszku wg mnie nie potrzeba dawać, chyba że komuś zbywa :?:
  14. Behatka1

    Ciasto Z Kubka

    Mnie wyszedł bardzo dobry, a teraz robi sobie mój syn kiedy ma ochotę na coś słodkiego. Piecze w salaterce i posypuje cukrem pudrem. Ostatnio nawet kolegów częstował własnorecznie wykonanym ciastem. Wszyscy byli zachwyceni :razz:
  15. :razz: Bardzo dziękuję za odpowiedź. Przypuszczam,że ciasto za długo "rosło" w lodówce, bo aż 16 godzin. Następnym razem nie pozwolę mu dłużej niż 10 godzin. Przepis jest rewelacyjny - zero roboty, więc na pewno niejeden raz go upiekę. :razz:
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.